Kan man betta på LoL?

Att lägga odds på League of Legends(LoL), går alldeles utmärkt, precis som med alla de populära e-sportspelen. Det är faktiskt det största e-sportspelet i världen, så det hade varit väldigt konstigt annars. Fenomenet e-sport växer sig dessutom större varje dag och därmed också bettingen inom sporten.

Vad kan man spela på?

Det finns många olika sätt att betta på det här spelet. Här följer några exempel.

  • Spelare
  • Lag
  • Element i spelet
  • Turneringar

Om spelet

League of Legends är ett MOBA-spel, där man delas upp i lag och kämpar tillsammans mot andra lag. Endera lag har en så kallad Nexus, uppdraget är att förstöra motståndarlagets och det lag som gör det först, vinner spelomgången. Det kanske låter väldigt enkelt, men vägen dit är inte alltid så lätt. En av de viktigaste parametrarna, eftersom man spelar i lag, är kommunikationen. Att prata ihop sig inför en spelomgång blir betydligt enklare om man behärskar samma språk. Det kan därför vara till din fördel att spela tillsammans med gamers från samma land som dig själv. Dock så talar många tillräckligt bra Engelska, att detta inte är ett jätteproblem. 

Hur allting började

Idén föddes ur två killars tankar när man såg så pass mycket potential i spelet DotA, att man ville skapa ett eget spel baserat på detta. När Riot Games satte fart på skeppet, banade de väg för framgång. De har i dagens läge över 1000 medarbetare, dedikerade till att utveckla LoL. Enligt Jeff Jew, numera utvecklare på Riot, var praktikant när det begav sig. Han berättade en gång att de anställda tvingades spela League of Legends, som vid den tiden var ett uselt spel i hans mening. Ungefär sex månader innan första releasen, hade det dock vänt mot att alla ville använda spelet, utan att någon behövde säga till. Det fanns helt enkelt något i ideén som till slut alla på företaget förstod.

Spelet kan laddas ner gratis, men inuti spelet behöver man sedan köpa till olika spelmaterial, för att komma vidare. Exempel på sånt som kostar pengar är:

  • Låsa upp karaktärer.
  • Items.
  • Champions.
  • Mystery skins.
  • Mystery chest.
  • Boosts.

League of Legends som e-sport

League of Legends spelades för första gången, i en större e-sportstunering, 2011. Season 1 World Championship ägde rum på Dreamhack i Jönköping och sågs av över 1,6 miljoner människor, på en online stream som sändes världen över. Efteråt har spelets framgång bara växt och priserna som delas ut blir högre och högre. I skrivande stund erbjuder i stort alla spelbolag betting på LoL. Ofta är sidorna designade mycket snyggare än till exempel renodlade casinosidor. För att locka gamers, behöver man förstås tilltala dem på sitt sätt. Nishade e-sport betting sidor blir ett mer och mer populärt fenomen. Dessa är ofta trevligare att betta på och man slipper bli distraherad av tennis, fotboll och hockey. Fokus på gaming helt enkelt, men det finns så klart bettingsajter som kombinerar både e-sport med annan betting. Spelet är med andra ord extremt populärt och ingenting ser ut att stoppa framgången i nuläget. Ligor finns i alla delar av världen, ända från Europa till Asien. 

Korean bäst i världen

Lee Sang-hyeok, även kallad Faker, är en av två spelare i hela världen, som har vunnit League of Legends World Championship hela tre gånger. Han anses av många vara den bästa i hela världen på spelet. Det finns som sagt en hel del pengar att tjäna inom e-sporten, om man är riktigt duktig. 2020 ska han, enligt sajten esportearnings.com, ha tjänat hela 18 375,64 miljoner dollar. Men är man världsmästare, så är man.

På internet florerar mycket rykten om att LoL håller på att dö ut, samtidigt som många hävdar det motsatta. Det enda vi kan säga om det, är att inom bettingvärlden, är det helt levande än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *